Ramen

Denne opskrift er fra min nye lækre kogebog TOKYO CULT RECIPES af Maori Muruto. Bogen er på engelsk, så jeg har oversat efter bedste evne

1 portion

Fyld/toppings: 4 stykker svinekød der har simret med stjerneanis (Link til opskrift), 1 æg, 2 cm porre – den hvide del skåret i strimler på den lange led, 1 spsk sesamolie, 1 tsk soya, friskkværnet peber

Fond/suppen: 400 ml vand, 4 spsk sauce fra kødet, 1 spsk fishsauce, friskkværnet peber, 100 g tørrede ramen nudler, fintsnittet forårsløg til garnering.

Forbered toppings således

  1. Skær svinekødet i 1 cm tykke skiver.
  2. Kog ægget til enten blødkogt eller hårdkogt – jvf. egne præferencer.
  3. Hvis der er nogen sauce til overs fra kødet kan ægget marineres i denne i ca 2 timer.
  4. Bland porrestrimler, sesamolie, soya og peber i en lille skål.

Fond/suppe:

  1. Bland vand, sauce fra kødet, fishsauce og friskkværnet peber, opvarm til kogepunktet og hold derefter suppen varm til servering

Samling af retten:

  1. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
  2. Afdryp nudlerne godt efterfølgende.
  3. Server nudlerne straks de er færdigkogte – ellers vil de hurtigt miste både konsistens og smag.
  4. Placer nudlerne i en stor skål.
  5. Hæld den varme suppe henover og tilsæt derefter toppings, forårsløg og mere friskkværnet peber.
  6. Det vil være brændende varmt, men det er sådanne at Ramen nydes.
Print denne post Print denne post